Első recept, amit megosztok veletek, az egyik nagy kedvencem.
Ebből az ételből egyszerűen nem tudok annyit enni, hogy megunjam.
Ez az étel nem más, mint a lecsó.
Mióta növényi étrendet követek, kicsit máshogy készítem el, mint régen, de értékéből semmit sem veszített, sőt…
Fontos!
A recepteket nem kell túl szigorúan venni.
Arra bíztatok mindenkit kísérletezzen a konyhában, formálja a recepteket saját ízlésére, dobjon össze valami teljesen új, “nem létező” ételt abból, ami otthon van.
Én az utóbbi 2 évben gyakran ezt teszem, nagyon megváltoztak a főzési szokásaim és még jobban imádok főzni mint azelőtt.

A kedvenc lecsóm

Étel Főétel
Elkészítés 35 perc

Hozzávalók

  • 2 db vöröshagyma
  • 1 kg paradicsom
  • 1 kg kápia paprika
  • 1/2 kg sárga paprika
  • 2 db cukkini
  • 300 gr csicseriborsó előfőzött, konzerv
  • 3 db szárított pari
  • 2 púpos evőkanál fűszerpaprika
  • só, bors

Elkészítés

  • A vöröshagymát apróra vágjuk és tapadásmentes edényben megpirítjuk pici vízen. (Plusz olajat nem véletlen nem használunk, teljesen felesleges plusz zsír bevitel. Később még írok erről egy cikkben.)
  • Rádobjuk a darabokra vágott friss és aszalt paradicsomot. Mikor kicsit már szétfőtt, hozzádobjuk a felkarikázott paprikákat, és a fűszereket.
  • Mivel a cukkini gyorsabban megpuhul a többinél, később tegyük a lábosba. Az előfőzött, vagy konzerv csicseriborsót elég a cukkinivel együtt hozzáadni.
  • Én nem szoktam túlságosan szétfőzni, kicsit szeretem ha roppanós marad a zöldség benne.
  • Friss kenyérrel fogyasszuk. Előnyben a többgabonás, teljes őrlésű fajták!

Tippek::

  • Ha nem szereted a szétfőtt paradicsom héját, akkor elkészítés előtt forrázd és húzd le a paradicsomokról.
  • Apukám tökélyre fejlesztette a lecsókészítés tudományát.
    Ő külön, a sütőben jól megsüt 1-2 db paradicsomot és kápia paprikát. Lehúzza róluk a héjat és leturmixolja őket, majd hozzákeveri a lecsóhoz. Így még intenzívebb lesz a lecsó szaftja, egyszerűen isteni! Ha kicsit több időtök van a főzésre, javaslom mindenképp próbáljátok ki!

Notes

Tápanyagok (1 adagban – 400 g):
  • Energia: 210kcal
  • Fehérje: 10 g
  • Zsír: 2,5 g
A tápanyagok mennyisége tájékoztató jellegű. Minden alapanyagban folyamatosan változnak, érettségről, tárolásmódjától, idejétől függően. Vitaminokból és ásványi anyagokból mindig azt apárat fogom megemlíteni, amiből a legtöbbet tartalmazza a napi szükséglethez viszonyítva.