Céklás brownie

Egyik kedvenc édességem a brownie. Ezzel a teljes értékű céklás változattal nem lehet mellé lőni akkor sem, ha családnak, barátoknak készítjük! 🙂 Aki nem kimondottan rajong a cékláért, az sem fogja észrevenni. De titokban ezzel a kis trükkel megemeltük a brownie antioxidáns tartalmát.
Étel Desszert
Cimke olajmentes, vegán
Elkészítés 45 perc
Servings 1 adag
Calories 350kcal

Hozzávalók

  • 2 db kisebb cékla főzve, pürésítve
  • 1 db banán érett pürésitve
  • 1 marék dió (60g) durvára vágva
  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 db lenmag “tojás”: 1 ek. lenmag + 3 ek. víz összeturmixolva
  • 125 g magas kakaótartalmú étcsoki + díszítéshez
  • 3 evőkanál Cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál kávé opcionális
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés

  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • Összekeverjük külön a nedves és a száraz hozzávalókat.
  • A száraz hozzávalókat apránként hozzáadjuk a többihez és jól elkeverjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. A vége felé figyeljük, ne süssük túl. Úgy az igazán finom, ha kicsit szaftos marad a belseje.
  • Vízgőz felett olvasszunk étcsokit és díszítsük vele a sütiket.