Közeledik a Halloween, ami egy remek alkalom arra, hogytöbb tökös étel kerüljön az asztalunkra. A sütőtök β-karotinban gazdag, aminagyon jó antioxidáns, és az A-vitamin előanyaga!
Most egy egyszerű, de nagyszerű sütőtök ragut hoztam nektek. Bármilyen gabonaalapú körettel el lehet készíteni, és nagyon jó rizottó alap is lehet.

Halloween-i sütőtökök ragu

Étel Főétel

Hozzávalók

2 személyre

  • 1/2 db sütőtök, kockákra vágva kb. 1x1cm
  • 1 evőkanál tápiókaliszt: 1ek.
  • 2 dl növényi tej semleges ízű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál római kömény
  • só, bors

Elkészítés

  • Az kockákra vágott sütőtököt forró serpenyőben lepirítjuk. Mielőtt leégne egy pici vizet öntünk alá. Hozzáadjuk a tápióka lisztet, és tovább pirítjuk pár percig.
  • Hozzáadunk valamilyen semleges ízű növényi tejet (pl.: rizs, zab, szója), a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd kis lángon addig főzzük, míg picit besűrűsödik.
  • Kész is van, tetszés szerint tálaljuk valamilyen körettel (barna rizs, teljes őrlésű tészta, burgundi, köles…stb.) és friss zöldsalátával.

Notes

Tápanyagok (100 g):
  • Energia: 44 kcal
  • Fehérje: 3 g
  • Zsír: 1 g
  • Szénhidrát: 6 g
  • Rost: 2 g
  • Vitaminok: β-karotin, C-vitamin
  • Mikroelemek: mangán, vas
A tápanyagok mennyisége tájékoztató jellegű. Minden alapanyagban folyamatosan változnak, érettségről, tárolás módjától, idejétől, elkészítéstől függően.A tápanyagok mennyisége tájékoztató jellegű. Minden alapanyagban folyamatosan változnak, érettségről, tárolás módjától, idejétől, elkészítéstől függően. Vitaminokból és ásványi anyagokból mindig azt a párat említem, amiből a legtöbbet tartalmazza a napi szükséglethez viszonyítva.