Szerintem egy szuper nyári étel a kápia krémleves, kevés hozzávalóból áll és gyorsan elkészíthető. Hidegen és melegen is finom, a színe pedig egyszerűen gyönyörű. 😍

Kápia paprika krémleves

Étel Leves
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

  • 1 kg kápia paprika
  • 2 db közepes burgonya
  • 3 dl zöldség alaplé
  • só, bors

Elkészítés

  • A kápia paprikákat grillezzük, vagy sütőben megsütjük annyira, hogy kicsit megfeketedjen a héjuk.
  • A burgonyát tisztítjuk, kockára vágjuk és megfőzzük enyhén sós vízben.
  • A megsült paprikákról könnyedén lehúzzuk a héjat és a megfőtt krumplival, zöldségalaplével együtt turmixoljuk.
  • Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Ha hidegen szeretnénk fogyasztani kicsit intenzívebben kell fűszereznünk!)
  • Díszítsük tökmaggal és friss bazsalikommal.

Notes

Tápanyagok (1 adagban – 3 dl):
  • Energia: 112 kcal
  • Fehérje: 3 g
  • Zsír: 0,6 g
  • Szénhidrát: 24 g
  • C-vitamin: 237 mg
  • A-vitamin: 5741 NE
  • Vas: 2 mg
A tápanyagok mennyisége tájékoztató jellegű. Minden alapanyagban folyamatosan változnak, érettségről, tárolásmódjától, idejétől függően. Vitaminokból és ásványi anyagokból mindig azt a párat fogom megemlíteni, amiből a legtöbbet tartalmazza a napi szükséglethez viszonyítva.