Hidegebb időben, általában kevésbé kívánjuk a frissítő,nyári salátákat, viszont ilyenkor is fontos a nyers zöldségek fogyasztása.Kombináljuk őket valamilyen hüvelyessel, így egy tartalmas, laktató salátát kapunk.

Miért jó ha rendszeresen fogyasztunk hüvelyeseket?

  • Növényi fehérjében és rostban gazdagok
  • Olyan bioaktív vegyületeket tartalmaznak, amiknek szerepük lehet a szívbetegségek és bizonyos daganatok betegségek megelőzésében.
  • Segítenek csökkenteni az össz-, és LDL koleszterin szintet.
  • Hozzájárulnak az egészséges bélflóra fenntartásához.
  • A lencsének van a hüvelyesek közül az egyik legmagasabb antioxidáns aktivitása.

Lencsesaláta

Étel Saláta

Hozzávalók

  • 500 gr Főtt barna lencse
  • 50 gr Póréhagyma / újhagyma
  • 1 db Kápia paprika
  • 5 db Retek
  • 1 evőkanál Napraforgó mag
  • 1 csokor Petrezselyemzöld
  • Só, bors izlés szerint
  • 1/2 leve Citrom és reszelt héja

Öntet:

  • 2 evőkanál Mustár
  • 1 evőkanál Balzsamecet

Elkészítés

  • A salátához összekeverjük az apróra vágott zöldségeket és a főtt lencsét.
  • Fűszerezzük és ráfacsarjuk a fél citrom levét.
  • Az öntethez elkeverjük a hozzávalókat és a saláta mellé tálaljuk.