Céklás brownie
Egyik kedvenc édességem a brownie. Ezzel a teljes értékű céklás változattal nem lehet mellé lőni akkor sem, ha családnak, barátoknak készítjük! 🙂 Aki nem kimondottan rajong a cékláért, az sem fogja észrevenni. De titokban ezzel a kis trükkel megemeltük a brownie antioxidáns tartalmát.
Elkészítés 45 perc
Servings 1 adag
Calories 350kcal
Hozzávalók
- 2 db kisebb cékla főzve, pürésítve
- 1 db banán érett pürésitve
- 1 marék dió (60g) durvára vágva
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 db lenmag “tojás”: 1 ek. lenmag + 3 ek. víz összeturmixolva
- 125 g magas kakaótartalmú étcsoki + díszítéshez
- 3 evőkanál Cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál kávé opcionális
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Összekeverjük külön a nedves és a száraz hozzávalókat.
- A száraz hozzávalókat apránként hozzáadjuk a többihez és jól elkeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. A vége felé figyeljük, ne süssük túl. Úgy az igazán finom, ha kicsit szaftos marad a belseje.
- Vízgőz felett olvasszunk étcsokit és díszítsük vele a sütiket.