Közeledik a Halloween, ami egy remek alkalom arra, hogytöbb tökös étel kerüljön az asztalunkra. A sütőtök β-karotinban gazdag, aminagyon jó antioxidáns, és az A-vitamin előanyaga!
Most egy egyszerű, de nagyszerű sütőtök ragut hoztam nektek. Bármilyen gabonaalapú körettel el lehet készíteni, és nagyon jó rizottó alap is lehet.
Halloween-i sütőtökök ragu
Hozzávalók
2 személyre
- 1/2 db sütőtök, kockákra vágva kb. 1x1cm
- 1 evőkanál tápiókaliszt: 1ek.
- 2 dl növényi tej semleges ízű
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál római kömény
- só, bors
Elkészítés
- Az kockákra vágott sütőtököt forró serpenyőben lepirítjuk. Mielőtt leégne egy pici vizet öntünk alá. Hozzáadjuk a tápióka lisztet, és tovább pirítjuk pár percig.
- Hozzáadunk valamilyen semleges ízű növényi tejet (pl.: rizs, zab, szója), a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd kis lángon addig főzzük, míg picit besűrűsödik.
- Kész is van, tetszés szerint tálaljuk valamilyen körettel (barna rizs, teljes őrlésű tészta, burgundi, köles…stb.) és friss zöldsalátával.
Notes
- Energia: 44 kcal
- Fehérje: 3 g
- Zsír: 1 g
- Szénhidrát: 6 g
- Rost: 2 g
- Vitaminok: β-karotin, C-vitamin
- Mikroelemek: mangán, vas