Hidegebb időben, általában kevésbé kívánjuk a frissítő,nyári salátákat, viszont ilyenkor is fontos a nyers zöldségek fogyasztása.Kombináljuk őket valamilyen hüvelyessel, így egy tartalmas, laktató salátát kapunk.
Miért jó ha rendszeresen fogyasztunk hüvelyeseket?
- Növényi fehérjében és rostban gazdagok
- Olyan bioaktív vegyületeket tartalmaznak, amiknek szerepük lehet a szívbetegségek és bizonyos daganatok betegségek megelőzésében.
- Segítenek csökkenteni az össz-, és LDL koleszterin szintet.
- Hozzájárulnak az egészséges bélflóra fenntartásához.
- A lencsének van a hüvelyesek közül az egyik legmagasabb antioxidáns aktivitása.
Lencsesaláta
Hozzávalók
- 500 gr Főtt barna lencse
- 50 gr Póréhagyma / újhagyma
- 1 db Kápia paprika
- 5 db Retek
- 1 evőkanál Napraforgó mag
- 1 csokor Petrezselyemzöld
- Só, bors izlés szerint
- 1/2 leve Citrom és reszelt héja
Öntet:
- 2 evőkanál Mustár
- 1 evőkanál Balzsamecet
Elkészítés
- A salátához összekeverjük az apróra vágott zöldségeket és a főtt lencsét.
- Fűszerezzük és ráfacsarjuk a fél citrom levét.
- Az öntethez elkeverjük a hozzávalókat és a saláta mellé tálaljuk.